Welkom.

Home.

Honor.

1940+1941.

1942+1943.

1944+1945.

Stories.

Gastenboek.

Info.

Willy Mertens en Geoff Cornish bij het monument in het Leudal.

(foto: Harry Schuwirth)

Piloot Cornish, bij de ingang van de kazerne in Roermond. 

 

(foto: Gemeente archief Roermond)

 

Duitsen soldaten op de crashplaats van de Hampden, op de voorgrond nog één van de bezinetanks. 

 

(foto: Gemeente Archief Roermond) 

Sidney Reginald Cassey, ging bij de RAF op 4 mei 1939. Hij was slechts 21 jaar oud en was gek op vliegen.In weerwil van zijn ouders ging hij toch bij het Bomber Command.Als jongen had hij veel modelvliegtuigen en was vasbesloten te  gaan vliegen.

Op vrijdag 10 April 1941 ,Sidney en zijn andere bemanningsleden klomen in hun Hampden met serienr. AD789 VN-. Het was een koude, heldere maanlicht nacht, en hun doel was om Dusseldorf te bombarderen. Ze vlogen samen met twee andere squadrons, 106 en 144 squadron. Ze vlogen boven de noordzee zonder incidenten en afgezien van een paar zoeklichten bij het doel. Hun bommen worden gelost, tot opluchting van de hele crew.Nu vlogen ze op een hoogte van 12000 voete ,op weg naar huis.Ploseling tot hun schrik een explosie in de lucht........ een ander vliegtuig wordt geraakt., Een bemanningslid verlaat het vliegtuig met zijn parachute. Het is Hampden X3153 die naar de aarde gaat en uiteindelijk aan de Heldenseweg te Kessel neerkomt.

De Duitse nachtjagers doen hun werk....... maar liefs vijf toestellen worden neergeschoten, en komen alle neer in Midden-Limburg  waaronder Hampden AD789. 

 

The London Gazette May/Augustus 1940.